loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
  • Zafira Life и Grandland X вече могат да бъдат поръчвани
  • Пътническият ван Zafira Life напуска поточните линии в Калуга
  • Скоро в Русия ще бъде произвеждан и Vivaro
  • През следващите години ще има поне по едно пазарно представяне всяка година
  • Ръстът базиран на нови експортни пазари е съществена част от стратегическия план PACE!

Opel се завръща в Русия: Zafira Life и Grandland X са при дилърите от днесРюселсхайм. Opel се завръща в Русия: Първите модели на базирания в Рюселсхайм автомобилен производител пристигнаха в продажбените центрове на дилърите в големите руски градове. От днес, клиентите в Русия могат да поръчват успешния SUV Opel Grandland X, произвеждан в Айзенах, и Zafira Life.

Groupe PSA започна серийно производство на семейния ван Zafira Life в своя завод в Калуга, разположен на 200 километра югоизточно от Москва. Товарният Opel Vivarо ще започне да се предлага на местния пазар в първите месеци на 2020 година и също ще напуска поточните линии в Калуга.

„Значително увеличение на нашия печеливш износ е една от ключовите цели на плана на компанията PACE!. Движим се в тази посока със завръщането си в Русия,“ отбелязва изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер. „Постепенно ще увеличаваме присъствието си в страната през следващите години. Това включва широка гама от продукти, като през всяка година ще бъде въвеждан в продажба поне по още един модел на Opel. Като на всеки пазар, нашият основен приоритет е да растем устойчиво и печелившо, с високо ниво на клиентско задоволство.”

“Opel отново е в Русия и това е едно фантастично завръщане. Важна полза за нас е възможността да използваме завода в Калуга и да произвеждаме на място още от самото начало. Щастливи сме да предложим на руските си клиенти конкурентни и висококачествени продукти, базирани на най-добрите разработки на германското инженерство“, отбелязва Пол Уилкокс, изпълнителен директор за региона на Евразия.    

Opel се завръща в Русия: Zafira Life и Grandland X са при дилърите от днесГерманската марка има дългогодишни традиции и отлична репутация в Русия. Със своето завръщане на руския пазар, Opel ще усили присъствието и представянето на  Groupe PSA в региона на Евразия. Русия е голям, стратегически важен и атрактивен пазар с огромен потенциал.

Първоначално партньори на Opel ще са 11 дилъри в големи руски градове като Москва, Санкт Петербург, Ставропол, Ростов, Рязан, Тюмен и Нижни Новгород. Броят им ще се увеличи двойно през следващата година и ще продължава да расте.  

Широкомащабната експортна офанзива е една от целите на стратегическия план PACE! на Opel/Vauxhall имащ за цел постигането на устойчиво и печелившо развитие. Решението за завръщане на руския пазар – след напускането в тежката икономическа криза през 2015 година – е част от плана за развитието на марката в Европа и на глобалните пазари. Целта е 10-процентен дял от общите продажби на Opel да бъде постигнат извън европейския пазар към средата на 20-те години на XXI век.  

За бъде достигнато това, марката разширява присъствието си на външни пазари в Азия, Африка и Южна Америка където вече присъства и ще навлезе в над 20 нови експортни пазара към 2022 година. Още следващата година например, Opel ще изнася автомобили за Колумбия и Еквадор.

НАЧАЛО