loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
 • Opel Insignia GSi с ново топ задвижване и система за двойно предаване Twinster
 • Новите Insignia Grand Sport и Sports Tourer ще могат да се поръчват от януари
 • Двигатели от ново поколение с до 18 процента по-нисък разход на гориво
 • Система за изключване на част от цилиндрите, окачване FlexRide и изцяло активни аеродинамични щори на въздушните отвори в предната част
 • Нова система IntelliLux LED® Pixel Light на предните светлини и последно поколение системи за асистенция на водача

 

Бързият флагман – дебют на Opel Insignia GSi на автомобилното изложение в БрюкселРюселсхайм. Новият Opel Insignia отбелязва световната си премиера на автомобилното изложение в Брюксел (9-19 януари) и ще може да бъде поръчан от клиентите на марката в Германия от края на месец януари. Освен при седана Grand Sport и комби версията Sports Tourer, на автомобилното изложение в Брюксел обновеният дизайн на флагмана ще може да се види за първи път и при спортния GSi – впечатление веднага правят емблематичните вертикални отвори в стил саблезъб тигър и динамичното оформление на предната престилка. Версията GSi навлиза в новата година с нов 2.0-литров бензинов турбодвигател с максимална мощност 169 кВт (230 к.с.), с нова деветстепенна автоматична трансмисия, както и с електрохидравличен сервоусилвател на спирачната система, мехатронно окачване FlexRide и система за двойно предаване Twinster с функция  torque vectoring (разход на гориво при версията седан според изискванията на NEDC1 - градско 8,9 л/100 км, извънградско 5,8 л/100 км, средно 6,9 л/100 км, средни емисии на CO2 - 161 г/км, разход на гориво според изискванията на WLTP2 - комбинирано 8,5-8,3 л/100 км, емисии на CO2 - 198-193 г/км).

До 18 процента по-нисък разход на гориво - новата Opel Insignia денонстрира върхова форма

Флагманът на германската марка с богата история и успешни традиции дебютира във версии GSi, Grand Sport и Sports Tourer и гама от новоразработени, изключително ефективни бензинови и дизелови двигатели. Допълнителен принос за снижаването на разхода на гориво имат и новите трансмисии с ниско вътрешно триене, които едновременно с това увеличават осезаемо комфорта на шофиране. Клиентите на Insignia имат възможност да направят своя избор между шестстепенната ръчна предавателна кутия, особено икономичната безстепенна трансмисия, или да се насочат към една от двете автоматични транмисии с осем или девет степени. Аеродинамиката на новата Insignia е допълнително подобрена с добавяне на изцяло активни аеродинамични щори на въздушните отвори в предната част. В сравнение с предшественика на модела, разходът на гориво (според изискванията на NEDC) е намален с до 18 процента, а количеството на емисиите на CO2 са снижени до около 100 г /км. Всичко това поставя новата Insignia в позицията на един от най-икономичните автомобили в този пазарен сегмент.

Дизайнерите на Opel са положили специални усилия за по-нататъшно усъвършенстване на висококачествения интериор на Insignia. Сертифицираните от AGR ергономични седалки с множество функции за повишаване на комфорта вече се предлагат в различни видове тапицерии от текстил, кожа и Alcantara. Идеалният избор за тези, които ценят комфорта и класическия стил са моделите в изпълнение Elegance и Ultimate, докато динамичните ентусиасти ще намерят своите любимци в лицето на новите Insignia GS Line и GSi.

В допълнение към богатата гама съвременни системи за безопасност и асистенция на водача, Insignia предлага и новата адаптивна система на светлините IntelliLux LED® Pixel Light, която вече използва общо 168 LED елемента – по 84 на всяка от предните светлини! Те не само дават възможност за оформяне на много тесни и елегантни форми на предните светлини, но и осигуряват на водача на Insignia най-добрата възможна видимост и още по-бързи и по-прецизни реакции без да заслепяват никого от водачите на превозните средства отпред или в насрещното движение.

„Ние сме изключително горди с нашия нов флагман. Insignia изглежда фантастично, включва водещи в класа технологии като IntelliLux LED® Pixel Light, гама от извънредно икономични бензинови и дизелови двигатели, адаптивно система на окачването FlexRide и изключително удобни седалки с множество комфортни функции. Ролята на топмодел в гамата отново се поема от версията GSi, способна да вдъхнови амбициозните водачи като истински расов спортен автомобил “, отбеляза главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер.

Отлично сцепление и динамика за максимално удоволствие от шофирането

Новият Opel Insignia GSi е за ценителите на наистина специалното. Системата за двойно предаване със спортни настройки и функция torque vectoring е наистина уникално предложение в този пазарен сегмент. В режим AWD, ролята на конвенционалния заден диференциал се играе от система от два съединителя, които осигуряват перфектно предаване и разпределение на въртящия момент към всяко от колелата, на всяка настилка и във всяка ситуация на пътя. Благодарение на тази технология новият Opel Insignia GSi е по-динамичен и стабилен при преодоляване на отсечки със завои и се отличава с отлично сцепление. За постигане на още по-активно изживване зад волана, новата деветстепенна автоматична трансмисия може да се управлява и ръчно чрез планките на волана.

Заключителните настройки на Opel Insignia GSi са извършени традиционно на предизвикателното трасе на легандарната Северна отсечка на пистата Нюрбургринг. Вследствие на това спортната ходова част е в състояние да осигури изключително високо сцепление, а мощната спирачна система с четирибутални апарати Brembo (с червено лаково покритие) и директни настройки на кормилното управление са с допълнително подобрени характеристики.

Бързият флагман – дебют на Opel Insignia GSi на автомобилното изложение в БрюкселБлагодарение на новия електрохидравличен спирачен сервоусилвател, Insignia още днес разполага с модерна технологична платформа за внедряването на системи за автономно движение в близко бъдеще. Използваната в новия модел система „eBoost“ е интегрална част от „by wire” концепцията с използване на електронен пренос на командите от управляващия блок на системата към изпълнителните звена, която премахва необходимостта от отделни ABS/ESP модули, тръбопроводи, вакуумни помпи и други подобни. Тъй като вакуумът се генерира от отделен електродвигател вместо от задвижващия агрегат на автомобила, разходът на гориво се намалява допълнително, налягането в спирачната система се покачва по-бързо и спирачното действие се подобрява както като субективно усещане от страна на водача, така и като обективно измерими показатели. Освен това, „eBoost“ намалява шума при задействане на антиблокиращата система ABS в сравнение с този при конвенционалните спирачни системи.

Част от серийното оборудване на Insignia GSi е и мехатроннната система на окачването FlexRide, която е в състояние да адаптира характеристиките на работа на амортисьорите и кормилната уредба към стила на шофиране и пътните условия в рамките на части от секундата. Освен това, чрез системата FlexRide могат да се променят реакциите на педала на газта, както и точките на превключване на отделните предавки на деветстепенната автоматична трансмисия. Водачът може да избира между режимите “Standard”, “Tour”, “Sport” и само при версията GSi - “Competition”.

Нови двигатели и трансмисии – икономични, но и динамични

С гамата на новата Insignia Opel прави избора пред клиента по-лесен и в същото време подобрява своите предложения към него. Докато предходният модел предлагаше  бензинови и дизелови двигатели от три различни фамилии, всичките три- и четирицилиндрови мотори в актуалния модел са изцяло част едно напълно ново поколение задвижващи агрегати. В основата на гамата са 1.4-литровият бензинов двигател с максимална мощност 107 кВт (145 к.с.) и 1.5-литровият дизелов мотор с мощност 90 кВт (122 к.с.) - вижте данните в таблицата за подробности относно показателите на разхода на гориво.

Теглото на трицилиндровите агрегати, които се използват и в новата Astra, са с до 50 килограма по-ниско от това на предшествениците им в предходния модел. Над тях в гамата на Insignia се нареждат 2,0-литровият четирицилиндров дизел (предстои да бъде представен по-късно през тази година) и 2,0-литровият бензинов двигател с максимална мощност 147 кВт (200 к.с.) и съответно 169 кВт (230 к.с.) при версията GSi. 2.0-литровите бензинови агрегати са и първите двигатели на Opel със система за изключване на част от цилиндрите. В случаите, в които водачът не се нуждае от голяма мощност, системата за променливо газоразпределение изключва два от цилиндрите и по този начин спомага за значително намаляване на разхода на гориво.

Активните аеродинамични щори на въздушните отвори в цялата предна част на новата Insignia спомагат за допълнително намаляване на разхода на гориво, намалявайки въздушното съпротивление на чрез затваряне както на горната, така и на долната част на предната решетка. Събразявайки различни фактори от термично, електрическо и аеродинамично естество, интелигентното управление на щорите подбира оптималните режими за отваряне и затваряне на горната и долната част на решетката, така че да гарантира максимална енергийна ефективност в широк спектър от реални експлоатационни условия. Активната система от щори осигурява и редица термични предимства чрез забавяне на охлаждането след изключване на двигателя или чрез ускоряване на достигането до оптимална работна температура на двигателя след студен старт. Особено при експлоатация при ниски температури и  зимни условия, по този начин се осигурява значителни предимства по отношение на разхода на гориво и комфорта на отопление в купето на новия модел.

Ново поколение бензинови и дизелови двигатели със система за принудително пълнене с турбокомпресор

 

Седан

1.4T

2.0T

GSi 2.0T

1.5D

Мак. мощност (кВт/к.с.) при об/мин

107/145 при 5 000

147/200 при 4 500

169/230 при 5 000

90/122 при 3 250

Макс. въртящ момент (Нм при об/мин)

236 при 1 500-3 500

350 при 1 500-4 000

350 при 1 500-4 000

300 при 1 750-2 500

Емисионна норма

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Tранмисия

6-тепенна механична

9-степенна автоматична

9-степенна автоматична

6-тепенна механична

Предварителни данни за

разхода на гориво според NEDC1 (л/100 км)

 • Градско
 • Извънградско
 • Cредно
 • CO2 г/км

6.2-6.1

4.6-4.3

5.2-5.0

120-115

8.7

5.1-4.8

6.4-6.2

149-144

8.9

5.8

6.9

161

4.8-4.6

3.5-3.3

4.0-3.8

105-100

Предварителни данни за комбинирания

разход на гориво според WLTP2 (л/100 км)

 • л/100 км
 • CO2 г/км

6.2-5.8

144-135

7.6-7.3

176-171

8.5-8.3

198-193

4.9-4.6

130-121

 

Sports Tourer

1.4T

2.0T

GSi 2.0T

1.5D

Мак. мощност (кВт/к.с.) при об/мин

107/145 @ 5 000

147/200 @ 4 500

169/230 @ 5 000

90/122 @ 3 250

Макс. въртящ момент (Нм при об/мин)

236 @ 1 500-3 500

350 @ 1 500-4 000

350 @ 1 500-4 000

300 @ 1 750-2 500

Емисионна норма

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Tранмисия

6-тепенна механична

9-степенна автоматична

9-степенна автоматична

6-тепенна механична

Предварителни данни за

разхода на гориво според NEDC1 (л/100 км)

 • Градско
 • Извънградско
 • Cредно
 • CO2 г/км

6.2-6.1

4.7-4.4

5.3-5.0

122-117

8.7

5.2-4.9

6.5-6.3

151-146

8.9

5.9

7.0

163

4.9-4.8

3.7-3.5

4.2-4.0

111-105

Предварителни данни за комбинирания

разход на гориво според WLTP2 (л/100 км)

 • л/100 км
 • CO2 г/км

7.7-7.4

147-138

11.4-11.3

179-175

12.2-12.0

205-199

6.2-6.0

135-127

 

IntelliLux LED® Pixel Light – прецизност със 168 LED елемента

Новият Opel Insignia е оборудван изключително и само със светлинни системи с LED елементи – от изключително енергийноефективните стандартни LED светлини до новата адаптивна система IntelliLux LED® Pixel Light, който разполага с водещия в класа общ брой от 168 LED елемента, вместо използваните от предходната система 32. При нея светлинният лъч в режим на дълги светлини може да се регулира и разпределя плавно в рамките на хилядни от секундата с помощта на два управляващи блока, единият от които е свързан с фронталната видеокамера, а другият с фаровете. Големият брой непрекъснато активни LED елементи дава възможност за бърза и плавна адаптация на светлинния лъч към конкретните условия. Площта на осветената зона пред автомобила е по-голяма от преди, а зоната около движещите се отпред превозни средства е „изрязана“ с по-голяма точност. В резултатът от тези подобрения се гарантира оптимална видимост във всяка ситуация и никакъв риск от заслепяване на останалите участници в движението.

Наред с това, специалистите на Opel са подобрили осезаемо работата на най-новата система на светлините IntelliLux LED® в режим магистрала. При леви завои светлинният лъч достига по-надалеч в зоната отляво, така че водачът да вижда по-добре пътните знаци, а при завиване надясно в режим магистрала, системата насочва  допълнителен светлинен поток вдясно, за да се избегне заслепяването на насрещно движещите се участници в движението. IntelliLux LED® предлага и редица други светлинни функции – от светлини за завои и за лоши метеорологични условия, до специални режими за градски и извънгадски условия и магистрала, както и оптимизирана светлинна функция за маневри при паркиране.

Съвременни системи за свързаност и асистенция на водача

В типичния за един истински флагман стил, Opel Insignia предлага пълен набор от инфоразвлекателни системи и системи за асистенция на водача. Нова цифрова видеокамера за обратно виждане подобрява висимостта назад. Безопасността при извършване на маневри на заден ход при паркиране може да бъде значително подобрена чрез допълнително предлаганата система за предупреждение за наличие на напречнo движещи се автомобили отзад RCTA (Rear Cross Traffic Alert). Сред останалите системи за асистенция на водача  включва предупреждение за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert) с функция за аварийно спиране и защита на пешеходците, система за поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist), система за предупреждение за опасност в страничните мъртви ъгли SBZA (Side Blind Zone Alert), адаптивен круз контрол АСС (Аdaptive Сruise Сontrol) с аварийно спиране, функция за разпознаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assist), усъвършенствана система за подпомагане на паркирането APA (Advanced Park Assist) и head-up displej. Адаптивният круз контрол поддържа самостоятелно безопасна дистанция до автомобила отпред с автоматично спиране и ускорение. В съчетание с автоматичната трансмисия на новия флагман. Използващата радарни сензори система може да приведе Insignia до състояние на покой и да потегля самостоятелно, следвайки движението автомобила отпред в градски условия или в задръствания.

Гамата от модерни инфоразвлекателни системи, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto е изключително богата - от Multimedia Radio и Multimedia Navi до върховата Multimedia Navi Pro. Топмоделът предлага множество свързани услуги за навигация като управление на маршрута и пътуването (“Trip & Drive Management“) и навигация в реално време (“Live navigation”) която предоставя актуална онлайн информация за пътнотранспортната обстановка по маршрута и позволява бързо иефективно избягване на закъсненията. Съвместимите модели смартфони могат да се зареждат безжично в специалното индуктивно гнездо на арматурното табло, а при инсталирана услуга e-Call, автомобилът изпраща автоматично повикване за спешна помощ при задействане на притягащите устройства на предпазните колани или на въздушните възглавници. Освен това, спешна помощ може да бъде извикана по всяко време и от водача само с натискане на червения бутон.

 


[1] Данните за разхода на гориво и емисиите на СО2 са предварителни, определени на основата на изискванията и методологията на изпитателната процедура  WLTP и съответните стойности са преизчислени обратно към NEDC, за да дадат възможност за сравнение с други превозни средства съгласно европейските норми R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 и R (EU) No. 2017/1151. Предварителните стойности могат да се различават от данните във финалното типово одобрение.

[2] Данните за разхода на гориво и емисиите на СО2 са предварителни и са определени на основата на изискванията и методологията на изпитателната процедура  WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Предварителните стойности могат да се различават от данните във финалното типово одобрение.

НАЧАЛО