loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
  • Нови модели в мащаб 1:43 - Corsa и Corsa-e за колекционерите
  • Производство на Minichamps - на разположение за поръчка от месец януари на цена 29,90 евро в Германия

Новият Opel Corsa-e осигурява светли Коледни празници

Рюселсхайм.  Имало едно време… Време, в което Дядо Коледа и джуджетата изпратили елените да си почиват и ги заменили с новия Opel Corsa-e. Зарядът на литиево-йонната батерия бил напълно достатъчен – както за захранване на мигащите светлини на коледното дърво, така и за осигуряване на доставката на подаръците!

В момента новата Corsa на Дядо Коледа е изцяло резервирана за изпълнението неговите нетърпящи отлагане задължения през следващите няколко седмици, но колекционерите могат да получат своите нови Corsa или Corsa-e съвсем скоро – под формата на метални модели в мащаб 1:43, произведени от специалистите от Minichamps. Поръчките за малките модели ще започнат да се приемат през месец януари 2020 на привлекателна цена от 29,90 (препоръчана от производителя цена с включен ДДС в Германия)

Със своите представителни прозрачни кутии, лакираните в цвят „Summit White“ (Corsa) и „Power Orange“ (Corsa-e) модели ще изглеждат вълшебно на всеки рафт, витрина или работна маса. Дирк Ханиг, експертът по мащабни автомобилни модели в Opel и специалистите от Minichamps са се съобразили и с най-малките детайли в процеса на разработката на умалените версии на новата Corsa. Точно както и при истинските автомобили, покривът и външните огледала са лакирани в блестящо черно. Зад фино изработените колела на моделите в мащаб (които повтарят двуцветния BiColor дизайн на оригинала) личат ясно и малките спирачни апарати. Миниатюрните емблеми с мълнията на марката Opel гордо красят предната решетка и задния капак на моделите в мащаб. Дори интериорът се отличава с миниатюрни версии на удобните седалки на оригинала.

Цялото това внимание към изпълнението и на най-малките детайли изисква внимателно планиране. Всеки от умалените модели се състои от около 80 части, които се произвеждат с 50 различни инструмента. Процесът на разработка от момента на подаването на първите 3D данни до пускането на производство на готовия продукт е отнел на специалистите на Opel и Minichamps повече от 12 месеца, като само изработката на прецизната производствена екипировка е продължила четири месеца. Резултатът накрая обаче несъмнено си заслужава - извънредно подробни миниатюрни копия на новите Opel Corsa и Opel Corsa-e.

НАЧАЛО