loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat

Компактното купе постигна победа благодарение на страхотния си дизайн и панорамния си преден прозорец

 

Рюселсхайм/Есен. Opel Astra GTC получи от международно жури престижната награда за дизайн “red dot” в тазгодишната категория за продуктов дизайн. Компактният купе-автомобил, който наскоро беше лансиран на пазара, е високо оценяван за спортното си излъчване, множеството ефикасни иновативни технологии и очарователния си дизайн.

 

Журито на конкурса за наградата red dot, съставено от 30-ма членове, похвали Astra GTC за “забележителния й и спортен дизайн”. Членовете на журито също така отбелязаха, че “панорамният преден прозорец, който се простира назад чак до средата на покрива без наличието на напречна греда, гарантира на всички пътници максимално удоволствие от движението”.

 

“Ние сме много горди с тази награда. Тя е поредното доказателство, че дизайнерската философия на Opel на „среща на скулптурния артистизъм с немската прецизност” има огромен потенциал. Също така е очевидно, че и клиентите и индустриалните специалисти високо ценят начина, по който тя помага за комуникиране на стойностите на марката," заяви Марк Адамс, вицепрезидент на Opel/Vauxhall отговорен за дизайна.

 

Около 1,800 компании и дизайнери от 58 националности взеха участие в тазгодишния конкурс за наградата за промишлен дизайн “red dot”. Състезателите кандидатстваха с 4,515 продукта в 19 различни категории, създавайки много ожесточена конкурентна обстановка, в която обаче Astra GTC излезе на челна позиция.

 

Тазгодишната награда за компактното купе е само най-последната от поредица от награди “red dot”, които модели на Opel са печелили със своя дизайн. Предишните победители са Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E Concept, Insignia, Opel GT и предишното поколение на Astra.

 

Наградата „red dot” съществува от 1955, но оттогава се е разраснала и сега е един от най-големите и най-престижни дизайнерски конкурси в света.

 

Прекрасни гледки благодарение на панорамния преден прозорец


Клиентите, които са си поръчали панорамния преден прозорец за своята нова Astra GTC, са се „почерпили” с божествени гледки и кинематографична перспектива. Допълнително към това тази уникална характеристика придава по-луксозна нотка на динамичния външен вид на спортното купе. Голямото предно стъкло се простира чак до средата на покрива и осигурява на водача и спътниците му необикновена видимост, усещане за простор и незабравимо изживяване при движение на автомобила. В случаите, в които слънчевите лъчи са много силни, панорамното стъкло може да бъде засенчено с помощта на ролетна щора от вътрешната страна на тавана, която гарантира приятната атмосфера в купето. Щората може да покрива произволна площ от панорамното стъкло според желанието на водача и пътниците, регулира се лесно и се фиксира в избраното положение с въртяща се дръжка. Слънцезащитата се предлага заедно с вграден челен сенник, който дори в отворено положение се скрива изцяло в задната непрозрачна част от покрива.НАЧАЛО