loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
  • Новият SUV-модел на марката Opel ще може да превозва до три велосипеда с помощта на вградената багажна система FlexFix
  • Новаторската функция за накланяне на FlexFix осигурява достъп до багажника на автомобила дори при пълно натоварване на външния багажник за велосипеди
  • Удобната за потребителя багажна система щади гърба при товарене и разтоварване и не изисква инструменти за монтаж

 

Рюселсхайм. Mokka - новият SUV-модел на Opel, ще се предлага с изцяло модернизираното, второ поколение на велосипедния багажник FlexFix, който вече ще може да превозва до три на брой велосипеди. Уникалната за марката Opel модерна багажна система е вградена в задната броня на автомобила и е винаги на разположение. Когато не се използва, багажникът се прибира изцяло, без следа в бронята. Подобно на новия модел Mokka, системата FlexFix е създадена с мисълта за потребители с активен стил на живот, които често правят екскурзии със своите велосипеди. Дори когато е напълно натоварен, FlexFix може да бъде наклонен така, че да позволи лесно отваряне на капака на багажника и бърз достъп до багажното отделение на автомобила. Просторният малък SUV-модел, който ще се появи на пазара по-късно през тази година, ще бъде в състояние да предложи още по-голям товарен капацитет, когато бъде оборудван с допълнително предлаганата система FlexFix.

 

Стандартната версия на FlexFix, монтирана на модела Mokka, е предназначена за превоз на един велосипед, но за разлика от първото поколение на системата FlexFix, багажникът може да превозва с 10 килограма по-голям товар (общо 30 кг). Част от втората генерация на FlexFix е и възможността за разширяване на капацитета, включваща допълнителен адаптор за превоз на още два на брой велосипеда. По този начин пълната товароносимост на багажника достига три велосипеда и общо 60 килограма. Цените на багажника FlexFix започват от около 590 eвро (всички цени се отнасят за пазара в Германия и отразяват препоръчаните от производителя нива с включен ДДС). Допълнителният адапторен комплект ще се предлага на цена от около 191 eвро.

 

FlexFix предлага уникални предимства

 

Със системата FlexFix, марката Opel продължава да бъде единственият автомобилен производител, предлагащ изцяло вграден багажник за велосипеди, който винаги е на разположение. Лесният за употреба багажник изисква минимални усилия за товарене и разтоварване и може да бъде приведен в действие изцяло на ръка без необходимост от каквито и да било инструменти за монтаж и демонтаж.

 

Специалните стойки с гумени вложки гарантират надеждно закрепване на велосипедите върху багажника. В допълнение към това, новата система позволява заключване, гарантирайки сигурна защита на товара от крадци, когато Mokka не е в движение. Дори при пълно натоварване, второто поколение на системата FlexFix може да бъде наклонено така, че да позволи лесно отваряне на капака на багажника и бърз достъп до багажното отделение на Mokka.

 

Второто предимство и голяма практическа полза на системата FlexFix на Opel в сравнение с традиционните багажници за велосипеди се състои в удобния достъп при товарене и разтоварване, гарантиращ отлична ергономичност при употреба. За разлика от други системи от рода на автомобилните багажници за превоз на велосипеди на покрива, при които се налага повдигане на велосипедите високо над главата, системата FlexFix щади гърба на потребителя също както и седалките, сертифицирани от експертите на независимата германска ортопедична организация AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”), които също се предлагат при новата Mokka. Друго предимство пред различните системи за превоз на велосипеди на покрива е фактът, че за разлика от тях, багажникът FlexFix не налага ограничение на максималната скорост на автомобила до 120 км/ч, тъй като при него велосипедите са разположени в задната част.

 

Mokka съчетава функционалност, удобство и приключенски дух

Независимо от дължината на каросерията от само 4,28 метра, Mokka предлага достатъчно просторно купе за настаняване на петима възрастни и съчетава функционалността на интериора с удобно, високо разположение на седалките с ясно изразена нотка на приключенски дух. Динамичните характеристики на новата Mokka са съобразени с изискванията на модерния градски стил на живот наред с характерните за този клас възможности извън утъпканите пътища. Именно затова Mokka може да бъде поръчана както във версия със задвижване само на предните колела (FWD), така и с технология за двойно предаване (AWD), която осигурява по-висока степен на сцепление с настилката и по-добри показатели на поведението на пътя при шофиране извън асфалтираната пътна мрежа.

 

Задвижването на новия модел се осигурява от три високоефективни двигателя. Всички варианти с механична предавателна кутия са оборудвани серийно с икономичната система Opel Start/Stop. Гамата от бензинови агрегати включва 1.6-литровия атмосферен двигател с максимална мощност 85 кВт/115 к.с. и максимален въртящ момент 155 Нм и 1.4-литровия двигател с турбокомпресор, максимална мощност 103 кВт/140 к.с. и максимален въртящ момент в размер на 200 Нм. Почитателите на дизеловите мотори могат да разчитат на турбоагрегата 1.7 CDTI с 93 кВт/130 к.с. и максимален въртящ момент 300 Нм, който съчетава отлични показатели по отношение на разхода на гориво и емисиите.

НАЧАЛО