loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
  • Данни за аварийни и спасителни операции вече се предлагат онлайн за 70 модела на марката Opel
  • Интернет-порталът за информационни материали за спасителни и аварийни дейности вече е още по-удобен за потребителите

 

Рюселсхайм.  Opel увеличи разнообразието от предлаганите онлайн в интернет данни за аварийни и спасителни операции , които вече включват инструкции за 70 различни модела на марката, произвеждани от 1991 година до момента. Най-новите включени в базата данни модели са Astra GTC, Corsa LPG, пътническата версия на новия Combo и новата Zafira Tourer. Като част от обновлението и допълнението на базата, данните за модела Ampera са разширени с телефонни номера, на които може да бъде получена експертна техническа подкрепа в 40 различни европейски държави. Данните в интернет се предлагат на 24 езика и предлагат на аварийните и спасителни екипи бърз достъп до необходимата им информация директно на мястото на автомобилното произшествие. От ноември 2010 година Opel е първият автомобилен производител, предлагащ такава мобилна и безплатна услуга за смартфони. До този момент има 220.000 международни влизания от въвеждането на услугата.

 

Често животоспасяващото предимство на тази информационна услуга се състои във възможността достъпът до специфичните за конкретния автомобил данни да се осъществи посредством всеки най-обикновен смартфон директно на мястото на произшествията. Смартфон-порталът на адрес http://opel-rescuecard.com позволява на аварийните и спасителни екипи да получат бързо прецизна информация за точното разположение на важни компоненти, както и за цялостната конструкция на каросерията на автомобила. В условия на спешен случай, само няколко секунди могат да бъдат от огромно значение. Мобилният портал с аварийна информация се използва от противопожарните служби в цяла Европа, но до него е осигурен достъп и от САЩ. Благодарение на вградената оптимизация на страниците, порталът автоматично се адаптира за работа с всеки стандартен модел смартфон. Функцията за увеличаване на изображението (zoom) дава възможност на малкия мобилен дисплей да се разглеждат подробно отделни части от каросерията и компоненти на пострадалия автомобил.

 

Oнлайн-порталът с данни за аварийни ситуации осигурява достъп и от всеки персонален компютър на адрес в интернет www.ifz-berlin.de, като сега е още по-удобен за потребителите, предлагайки им незабавен достъп до всички модели и варианти посредством специално меню. Данните за аварийни и спасителни операции могат да бъдат изтеглени в pdf формат и разпечатани. Стандартизираните файлове с данни са разработени съвместно от аварийните и спасителни служби и автомобилните производители и се предлагат онлайн от 2009 година.НАЧАЛО