loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat

София/писта Дракон.  Тази година Четвъртият национален събор на Opel, който се проведе на 7 и 8 юли на писта Дракон до село Калояново, Пловдивско, събра над 750 посетители и участници. Събитието беше открито от революционния електрически автомобил с удължен пробег Opel Ampera, който вече се предлага на българския пазар и въплъщава най-последните технологии в областта на електрическата мобилност. Opel Ampera беше следван от няколко изключително запазени ретро автомобила, символизиращи миналото на 150 годишната марка.

 

Целият първи съботен ден протече с провеждане на състезания и така наречения „дървен драг” (теглене на автомобил) – игра за публиката. За състезанията се записаха и бяха одобрени за участие 38 автомобила. Вторият ден на събора продължи със състезания и награждаване на победителите в различните дисциплини.

 

Тази година състезанията започнаха с „Драг” и продължиха с надпревара в дисциплините „Оpel Спийд Атак” и „Майсторско шофиране”. Разбира се на събора се проведе и „Ретро рали” под формата на състезание за издържливост. Точно в него победител стана и единствения спечелил награда представител на нежния пол Александра Ангелова, която се състезаваше с Opel Ascona B. 

 

За „Автомобил на  събора 2012” беше избран представител на второто поколение Astra, а за „Ретро автомобил на събора 2012” – Opel Manta. Един от официалните дилъри на марката Дженеръс Ауто осигури наградите за победителите в състезанията.

 

Четвъртият национален събор на Opel беше придружен и от различни активности във Facebook страницата “Opel в България”, където нашият специален пратеник Симеон Колев отразяваше събитието на живо за тези, които не можаха да присъстват на него.  

 

Съборът на Опел Клуб България (ОКБ) се провежда за четвърти пореден път и събира почитатели на марката Opel от цяла България. Повече информация за събитието и победителите в състезанията можете да намерите в интернет на http://www.opelclub.bg. Снимки можете да откриете и във Facebook страницата „Opel в България” на линк: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.413726688669417.86583.150516498323772&type=3НАЧАЛО