loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat

Рюселсхайм. За първи път в своята история, Opel участва с електрически модел на престижното международно рали Монте Карло. Шест автомобила Opel Ampera ще направят своя дебют във версията за автомобили задвижвани с алтернативна енергия на прочутото състезание, което ще стартира в Анеси ле Вю, Клермон-Феран и Лугано на 22 март и ще финишира три дни по-късно в столицата на Монако, Монте Карло. За да бъдат допуснати за участие в състезанието, автомобилите трябва да отделят максимум 115 г/км емисии на CO2.Главната цел на ралито е да бъде изминато определено разстояние, да бъде поддържана постоянна скорост и да бъде изразходвано колкото се може по-малко количество енергия. През тази година се очаква да участват около 150 автомобила.

 

 

С участието с този електрически автомобили, притежаващ възможност за удължаване на пробега в международното рали, Opel отново демонстрира факта, че е глобален лидер в областта на електрическата мобилност. “Зрителите ще могат да видят нашия електрически автомобил в действие в предизвикателните условия на това рали”, отбеляза Енно Фухс, Директор на отдела за електрически автомобили в Opel.

 

 

Opel Ampera е първият електрически автомобил, който може да ви превози навсякъде и по всяко време. Неговата литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВтч захранва електрически двигател с мощност 111 kВт/150 к.с.В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията без при това да се отделят каквито и да било емисии. Колелата на Ampera се задвижват по електрически път по всяко време. В режим на удължен пробег, който се активира при условие, че батерията е достигнала своето минимално ниво на заряд, бензиновият двигател с вътрешно горене задвижва генератор, който осигурява ток за електрическия мотор. Този удължаващ пробега агрегат позволява достигане на оперативен пробег от 500 километра. Системата за задвижване Voltec на Ampera осигурява въртящ момент 370 Нм още при потегляне и дава възможност за постигане на ускорение от нула до 100 км/ч за около девет секунди и достигане на максимална скорост 161 км/ч.

НАЧАЛО