loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
  • Ampera е европейският No.1 електрически лек автомобил с над 20 процента пазарен дял
  • Най-продаван на няколко ключови пазара, включително Холандия, Германия и Швейцария

 

 

Рюселсхайм. Революционният електрически автомобил Ampera на Opel е най-продаваният лек електрически автомобил в Европа според отчета на продажбите от май 2012 година. С дял над 20 процента от европейския сегмент спечелилата множество награди Ampera вече е изпреварила всичките си съперници.

 

“Горди сме, че сме номер едно в Европа. Нашите продажби и мнението на клиентите ни потвърждават, че със сигурност сме на прав път с Ampera”, заяви Ено Фухс, Директор по лансирането на програмата на Opel за електрическа мобилност. “Особено на пазарите, които се стимулират от правителството, като Холандия например, ние се представяме много добре.”

 

В Холандия Ampera е завзела над 77 процента от пазарния дял на леките електрически автомобили през май. Това я прави безспорен лидер в нейния сегмент с много голяма преднина пред всичките й конкуренти, които имат едноцифрен процент дялове. За тази година до момента средният пазарен дял на Ampera в Холандия е над 50 процента, което подчертава нарастващата й популярност в тази страна. На основата на последните налични данни Ampera също така е най-продаваният електрически автомобил в Германия с дял над една трета от сегмента и в Швейцария с 44 процента.

 

Ampera спечели над 50 национални и международни награди, включително отличието „Автомобил на годината 2012” и “Световен екологичен автомобил на 2011 година”. Моделът получи и отличия за безопасност като например, максималните 5 звезди в тестовете Euro NCAP.

 

Електрическият двигател с мощност 111 kВт/150 к.с. на Ampera се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВтч. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията без при това да се отделят каквито и да било емисии. Колелата на Ampera се задвижват по електрически път по всяко време. В режим на удължен пробег, който се активира при условие, че батерията е достигнала своето минимално ниво на заряд, бензиновият 1.4-литров, 63 кВт/86 к.с. двигател с вътрешно горене задвижва генератор, който осигурява ток за електрическия мотор. Този удължаващ пробега агрегат позволява достигане на оперативен пробег над 500 километра с едно зареждане. 

НАЧАЛО